May the sun always shine on your faces...

Sitter på bussen till Bua nu. Internet funkar ju finfint här.... Men galet, vilket fint väder det är!! Det kommer bli en nyår som vi önskat... fast många kanske hade velat ha snö.... men detta blir bra tror jag.... 

Gott nytt år alla! Önskar er ALLA ett bra slut på detta året. Gör nästa år till vad ni önskar. Det ska jag.... Varför gå och vänta på alla drömmar? De drömmar som är inom räckhåll kan man försöka få till verklighet redan idag. Eller på tisdag, första dagen på det nya året :-) Lycka till, jag håller tummarna för dig!

Nästa: Bua Skola..... måste dra. 

På återseende! Puss

Rudolph, gå hem!

Oj vad fort julen gick... dock inte julafton. Det kändes nästan som när man var mindre, man bara gick och väntade och väntade och väntade. Fast inte på samma sätt ändå... Man tror ju inte på tomten längre ju. 

Och tomten slutade dessutom komma till oss för några år sedan. Den senaste tomten som kom till oss, jo, det var nog jag själv. Och jag tyckte liksom det blev lite tråkigt i längden, när man duschat och gjort sig fin innan julaftonsfirandet började, och sen ska man dra på sig kläder som luktade källare och en mask som förstörde både frisyr och smink. Så nä, det har vi slutat med.

Men grymt skön att vara ledig i några dagar. Nu sitter jag på jobbet, och gör min sista dag för denna veckan. Och min andra... Gött med sånna hära veckor :-) 

Det är bara 4 dagar kvar av detta året (med idag).... Kanske man ska göra en sammanfattning av detta året. Allt gott som har hänt, som man kan ta vara på, och minnas med glädje. Och sen också uppmärksamma sånt som jag ska avstå det kommande året. Jo, det ska jag göra.... Fast inte här... det skulle nog tråka ut er!

Ett jag kan säga är att det är pissväder ute! Om man inte är ute o springer, som igår. Jag hade premiär med mina nya löparkläder igår. Känns roligt att springa i sånna bra saker. 

Kirpolituatios flambata?

Förra måndagen fyllde Svante 6 år. Farmor hade gjort en gul tårta till honom, precis som han önskat. Dessutom hade hon gjort dinosaurier på den också, som han också tycker om. Här kommer lite bilder, för dig som inte var där!





Igår fick jag en julblomma av en kund. Väldigt fin, och jag blev jätteglad. Jag ringde till mamma och berättade detta, och lovade att ta kort på den. Jag berättade även att säljaren till kunden hade fått en stor stor orkidé i kruka. Så hette den nånting med vattenfall.... minns inte riktigt vad. Jag vet inte hur många av er som läser min blogg som har en mamma som är florist, men det är inte så enkelt ibland. "Jaha, nu kanske menar en kirpolituatios flambata?" Öh... va? Mamma, latin är inte ett språk man pratar bland "vanligt folk". Jaja, nåt med vattenfall var det iallafall!


ett andetag, ett steg, en dag i taget.


jag var i bua i helgen. det var lugnt och skönt. tog bilen och körde runt ett tag. åkte till kyrkogården och gick till mormor o morfars grav. och kusinbarnet sara, och kusinen febe. det är en vacker atmosfär på en kyrkogård. iallafall då. kall luft, och himlen var ljus-ljus-blå. träden var ljusbruna. allt var ljust.
sen åkte jag till mina favoritställen i bua, och bara tittade.
 

det är alltid tyst och lugnt i bua. ingen trafik, inga människor. bara vindens susande och havets sorl.
i bilen lyssnade på gaither vocal band.

i can't say i blame you, i've been where you are. but all i can say is "it's true"
you're wanted, you're precious, you're the love of his heart
and the old rugged cross was for you!

idag upptäckte jag att ett mobilnummer är registrerat på mig, på min adress, och allt, som ja aldrig har hört talas om förut. jag ringde upp, och det tutade upptaget. vad kan det vara för nåt? skumt...

en levande staty som stod i femmanhuset när ja va där i lördags. handlade ett par julklappar, och jul-outfit. dom kommer ja känna mig fin i, men annars kommer julen bli ganska konstig.

Kväll på Harrys me "GOA TJEJER"

Igår blev det laxenbergare (till slut...haha) på Harrys med ett gott gäng tjejer. Det blev på den sköna nivån som det alltid blir. Möjligtvis kanske vi störde resten av gästerna, men servitrisen, she sure liked us! Nu vet jag inte om det är ett trick som de skriver på allas notor, men jag hade aldrig sett det iallafall :-) fick til några sjuka kort i väntan på maten också. Hehe...
Halva priset på Oscars, gjorde att vi övervägde att ta en tripp dit in. Det var väl inte direkt lajbans där, som vanligt. Men vi gjorde väl av med lite kalorier, och "vi fick i allafall en necessär!" :-)



Blossa 07 Havtorn/Kanel

image355
Jaha, då har man smakat på årgångsglöggen för 2007. Första gången jag smakar på en årgångsglögg över huvudtaget! :-) Om man då ska bedöma denna glögg... hm... både min o A:s första reaktion var "smakar som vanlig glögg." Men sen kom eftersmaken. Den var inte särskilt stark eller så, men det var en lite annan eftersmak. Förmodligen är det väl en eftersmak av Havtorn, inte för att ja skulle komma på det själv, men det är just det den är gjord på. Havtorn och Kanel. Så betyget blev "jo, ungefär som vanlig glögg, fast lite annorlunda eftersmak. Inget man hoppade högt för, men visst, för i år kan den duga" Vad tycker ni som har testat den? En favorit?

Ikväll är det Idol-final. Undra just vem som vinner. De är så totalt olika i sina genrer, så det är klurigt. Men jag tippar på......... Marie Picasso.

Önskar en trevlig kväll, mina vänner.

Om Anders slaskar, så slaskar julen också, be so sure...

Igår var det som sagt premiär för Dick-Kristerz mä Emelie. Hehe... lyckad första spelning ;-) Hänvisar till Malins blogg dels för bilder och lite mer info om kvällen, men också dels en otroligt bra och intressant blogg!

I morse vaknade av att det spöregnade. Och det spöregnade. Och spöregnade. Det tog liksom aldrig slut! Jag tog på mig alla regnkläder jag kunde hitta, och tog cykeln ner mot stationen. Fast jag svängde om Kvantum för att köpa lite färska frallor. På stationen stor Mirre o väntade. Stackarn, hon hade inte lika mycket regnkläder som mig. Mer eller mindre inga alls. Så när vi kom hem till mig var vi dyngsura båda två. Då smakade frukost bra, med massa te.

Nu har hon åkt vidare, och i väntan på nästa besök, så bakar ja lussekatter. Årets första! Och jag har också lärt mig hela introt på Julia o Linneas "Han som kom ner" på pianot.

Min granne har förresten en så stor teve att ja nästan ser bättre på den än min egna!

So long. Dingelidong.