130:- och ett flin...

Idag var jag hos Farbror Doktorn. Jag tyckte att jag hostat färdigt nämligen.
När jag kom dit blev jag visad till ett rum där jag skulle vänta på doktorn. Där väntade jag ett tag. Plötsligt började det ringa i en telefon i rummet. Ringde och ringde och ringde.... Snart kom det in en kvinna och en man och drog ut sladden till telefonen (??) samtidigt som de diskuterade vilt. Mannen talade tyska, och jag förstod att det var doktorn himself. "Vi kommer snart" sa de, och gick ut igen. De fortsatte att diskutera i rummet intill. Klockan gick. Jag började bli lite irriterad för jag skulle ju tillbaka till jobbet, till mina annonser som låg halvfärdiga. Till slut gick jag in till rummet intill och vinkade lite. Då slutade de diskutera.

Det visade sig att det var som jag trodde. Luftrörskatarr. Men inte så farlig sådan.... fick ingen penicillin, bara hostmeducin. Så sa doktorn att jag också kunde basta hur mycket jag ville.
Det var tysk doktor så jag fick verkligen anstränga mig för att förstå vad han sa. Han lyssnade lite på min andning med sitt sånt där periskåp, och sen sa han, med ett vad jag tyckte såg ut som ett hånflin, att om jag åker till Thailand så kommer det gå över direkt. Men jag tycker det verkar lite dyrt... jag får hoppas på bastu-kuren blandat med lite Jäger och hostmeducin.

130:- kronor kostade detta kalaset. Inte mycket pengar, men lite för mycket för att sitta o lyssna på en diskussion och sen få reda på att Thailand är perfekta resmålet om man har luftrörskatarr. Lite roligt dock....
Han skrev dock ut recept på lite hostmedicin till mig. Kanske bara för att det skulle verka seriöst :-)

Världens skönaste söndag.

Världens skönaste söndag, verkligen!
Vaknade egentligen för tidigt, men det gjorde inget. Vädret gjorde att man bara strålade!
Fast jag såg inte ut.... så det första jag gjorde var att tvätta fönstrena :-) Sådär! Nu såg man igen.
H & D kom över på frulle kombinerat me elva-kaffe. Sen tog vi kamerorna med, och tog en lååångpromenad. Vi gick förbi Varbergs senaste största kändis boplats.... i ett buskage nere vid Subbe. Poor man, blir vräkt... på... tja, ingenting?
Solen värmde iallafall. Helt ljuvligt. Man fick rena energikicken! Vi gick också förbi bror nr 2 som satt o sola på altanen.
på eftermiddagen var vi i Havås o gosade med 2 små ljuvliga valpar. Jack Russel är faktiskt ganska fina när dom är små :-) Sen bjöds det på Semlor hos Leif o Lena. Fanns det inte fil-sorter som hette så innan? 2 olika varianter.... Leif ena, och Lena andra. Finurligt!
Gospelkörerna vräkte på ordentligt i kyrkan, så bra! Svängde riktigt bra, vissa stunder.
Sen var det tacos hos H & D. Smarrigt o mumsigt. D ska sitta i datarummet i 5 månader och öva från o me nu. Han kommer fixa det så grymt bra.




apelsinernas tid är här!

Kan inte räkna hur många apelsiner jag köper varje vecka, men många är det. De är så otroligt goda nu! I skrivandets stund sitter jag och äter en, som nog är den absolut godaste hittills! Jag kan inte få nog.....
____________________________________________________________________

Jag har börjat läsa en bok. Den handlar om lycka. Dalai Lama har en fot med i spelet, men det är en man som följt och intervjuat honom ett antal gånger under några år, som har skrivit boken. Det är en otroligt lärorik och stärkande bok.

Jag tror inte att jag är ensam om att tycka att Bibeln är lite svårtolkad och svårläst ibland. Så ibland är det riktigt bra och intressant att läsa böcker som är skrivna på ett språk som är lite lättare att förstå. Denna boken får mig att tänka ur ett annat perspektiv på mitt liv och mitt levene.

Jag är ju inte buddist direkt, men Dalai verkar vara en otroligt vis och enkel person. (Tro nu för Guds skull inte att jag är på väg att konvertera! Aldrig i livet! Jag är ju stensäker på mitt val av tro och teori)
Boken beskriver hur man kan utveckla sin glädje, och utöka den, genom att tänka på olika sätt. Se ur ett annat perspektiv! Helt otroligt faktiskt. Man väljer rätt mycket själv här i livet, hur man vill ha det, hur man vill må, hur man vill leva. Väljer man att leva i glädje, så blir man också lycklig! Man väljer hur hårt motgångarna ska klubba ner en.
Det handlar om vad som finns inom dig. I dina tankar.
Vilka tankar tänker du? Är dom positiva? Eller trycker dom bara ner dig själv?

Läste också ett bra ordspråk häromdagen. Det får bli ett nytt motto.

"Oavsett om du tror att du kan eller om du tror att du inte kan, så har du helt rätt."
____________________________________________________________________

Idag har jag betalat nästa alla mina räkningar. Alla utom nästa månads hyra. Dagen innan löning.... det känns faktiskt bra :-)

Här är låten vi sjöng med Solid när jag bara skakade och rös efter vi sjungit sista tonen och det blev helt tyst i lokalen... Gah!
Lyssna

Kördag med Solid

En heldag med Solid Gospel. Nice! Det har varit fantastiskt roligt. Att sjunga gör att må som en prinsessa. Ännu häftigare är det att sjunga med ett gäng riktigt professionella människor! Man får en kick liksom! Vi sjöng en låt, som var otroligt vacker, och jag bara skakade efteråt. Helt grymt....
Men nu är dagen över, och jag har bestämt mig för att inte hänga med till Smögen imorgon, då min röst inte är användbar i läget den är nu. Var lite krasslig redan igår, och det var väl inte det snällaste för rösten att pressa den i en gospel-sopran-stämma.

Trist bara att jag missade tåget hem med 10 minuter!! Nu får jag istället sitta här o vänta i 1,5 timme. På stationen i Göteborg... Känns inte helt lattjo! Hehe... men jag har just ätit mig mätt på en burgare från Burger King, och jag sitter här och lånar deras eluttag så länge. Tack Burger King för mat o logi! Jag skulle kunnat åka till Emelie G men det blir inte ens en timme jag får hos henne. Så är det i storstäder...

Dessa 10 minuter..... om jag bara hade kollat tidtabellen lite tidigare.... hehe :-) Men, men... jag e inte bitter! Hihi!

See ya!

Sanndröm!

Drömmen som jag drömde, som jag hintade om i förra inlägget, var ingen vanlig dröm. Tycker det är intressant hur Gud talar till en på olika sätt. Detta är första gången jag har upplevt det SÅ tydligt. Jag menar, varför skulle jag drömma om
Solid Gospel
, som min bror var med i för typ 10 år sen?? Jag har inte hört om dom på jättelänge. Men en så tydlig dröm, så måste det ju bara vara något särskilt.

Jag drömde ju att jag var med där, och det var så grymt roligt, och ett sånt gott gäng. Och när jag vaknade hade jag en sån go känsla i kroppen. Så jag var bara tvungen att kolla upp det. Jag gick in på deras hemsida, och det första jag ser är
"Vi söker nya medlemmar"
. Så jag sökte. Och gick på audition. Tyckte det inte verkade som att jag hade nån chans alls, då jag hörde juryn sjunga. Puh! Men guess what? Jag blev antagen! Det var verkligen något speciellt med drömmen :-) Så i helgen drar vi igång med upptakt i Smögen.

Igår lämnade jag också blod. Det gick jättebra. Men hon sa att jag låg precis på gränsen när det gällde mitt HB, så "du MÅSTE äta dina järntabletter!!" Men ska ha minst 125 innan man tappar, och jag hade 128. Yaijks! Fick presentkort på stadens butiker. Valfri butik, typ. Perfekt att ha i slutet av månaden när man ska handla mat!

No matter what may come my way, my life is in your hands.

Idag har jag varit på audition. Stenhårt! Jag sjöng låten i rubriken. Jag var bara tvungen att följa min dröm, för att se om den menade något särskilt!! Det ger sig, innan helgen! :-)
Jag slog Sara i badmintonen idag. Känns alltid gott efter en hård match!
Regnet öser ner. Verkligen. Blir så lack! Ska nog ta lite ljusterapi imorgon, om man får det efter man lämnat blod. Jag ska fråga.... Nu ska jag kolla på ett avsnitt av One Tree Hill, äta en macka, och sen ska jag sova. Om det inte är nåt läskigt avsnitt idag, för då ska jag spela en fin låt först, innan ja somnar. Det var syrrans tips :-) Sötis!

Vilken start!

Vilken skön känsla jag fick imorse när jag vaknade!
Håret luktade jättegott, sen hårinpackningen kvällen innan, mmm.....
När ja kom till köket såg jag  m a s s a  disk... Diskad förståss :-) också mmm....
Sen hade jag bara en skön känsla i magen som jag inte direkt kunde sätta fingret på. Men sen kom jag på det. Jag har ju typ miljoner färdiga matlådor i frysen som jag lagade igår. MMM......
Denna dagen kommer blir bra, eftersom den började såhär!

Idag är det dessutom fredag, och det känns bra. Fick ett sånt tråkigt besked igår, att man blir lite besviken på de där gubbarna på den stora centralen, så det är lite skönt att vara ifrån jobbet lite nu över helgen. Synd, för jag gillar mitt jobb massor.

Imorgon åker jag till Mirre, och det ska bli fantastiskt roligt!! Åh, vad jag har längtat!

Smycket nedan fick jag av Marie när ja va där o fota sist. Så vackert, tycker jag. Det står Faith på. Bilderna jag tog blev ju helsköna! Det ska bli kul att se vad man kan få ihop av det! :-)

Nu är de frukosttajm! Ha en lovely dag!
image385

Cesar Millan

Jorå, båda filmerna jag hyrde var riktiga kap. En superbra blandning, för det var 2 heeeelt olika filmer!
Här sitter jag och äter frukost, marken utanför är vit! Mmm.... nice! Jag njuter så länge jag kan, det regnar nämligen lite ute nu... Hum! Jag vet inte fall jag ska skratta eller gråta!! Hehe... Men som sagt, njuter så länge ja kan :-)
Jag ska ut till Bua idag. Jag o de andra två är bjudna på middag! Sen ska jag sjunga i kyrkan. Så, jag ser fram emot en lugn och skön eftermiddag.
Min syster letar hund åt mig också. Hon är snäll, hon! Hon kommer nog bli den nya Cesar Millan.
Krams krams

Så här såg det ut när jag öppnade mitt fönster imorse.

Conversations with God.

Wow.... se den. Den var grymt bra. Se den, säger jag bara.

Jag har lånat den i 2 dagar, så den ska lämnas tillbaka på måndag innan kl 18.00. Vill du låna den, så säg till snarast!! Berörande film..... 

Filmtajm!

Jag har nog aldrig hyrt en film till bara mig själv. Idag är nog första gången, och jag slog på stort. Jag hyrde 2 på en gång! :-) Så jag börjar med "Samtal med Gud".... ute blåser det friska vindar. Härligt, om man har bra kläder på sig! 

So long!

I huvudet på en hund. Eller en hund i mitt huvud.

Jag gjorde just ett test... "Vilken hund är du"
Testa själv om du vill! Klicka
här och gå till GAME uppe till vänster.
Jag är visst mest lik en Shetland Sheepdog. Fast det är ju inte alls en sån jag hade tänkt att skaffa när jag väl skaffar hund, men man kanske ska ta en funderare till...

image378
Shetland Sheepdog

Jag hade nog mer tänkt mig.......

image380
...eller...

image381
...eller...

image382

Åh, är de inte vackra, så säg...

gnisslar och gnisslar!

Nytt år! Jag önskar dig ett gott sådant....
Har just kommit hem från Jönköping. Det har varit en trevliga lugna dagar. Tack för mat o logi, Sofia! Välkommen till mig. Nyårsafton firades tillsammans med ett helt gäng i Allianskyrkan. God mat, massa Guitar-Hero och erbjudande om..... tja, det tar vi sen.... När jag vet lite mer. Säkert en fantastisk upplevelse, ska bara se till att allt klaffar. Om det är meningen, vill säga.

Är hemma i Bua och har lämnat bilen, ska äta te o macka me mor nu. Hilda, världens mest sällskapssjuka hund, ligger bakom mig och gnisslar. Hon har bitit sönder pappas Björn Borg-skor att det bara är sulan kvar, och den är grymt god att bita i. Supergod gummi som gnisslar och gnisslar och gnisslar....

So long, dingelidong!