Dreams

Det är morgon, det är mörkt ute, och endast stearinljus och den svaga fläktlampan lyser hos mig. Samtidigt som jag äter frukost lyssnar jag på Nisse Landgrens version av "Maybe this christmas", en otroligt vacker låt, som genast för tankarna på mina önskningar inför julen eller kommande dagar i mitt liv. Och då snackar varken jag eller Nisse om ett Playstation eller nåt sånt, utan vad man verkligen önskar. Förutom det man saknar i livet, både förlorat och det man ännu inte funnit, så är en av mina högsta önskningar här i mitt liv är att få spela in en skiva med Anders Widmark. Jag tar inte i, eller ljuger på något sätt om jag säger att han är en av Sveriges absolut bästa pianister.

Pausar från drömmarna ett tag, för att ta mig tillbaka till verkligheten, till jobbet. Men idag är ganska lättsamt att jobba. För det är ingen vanlig dag.... för det är faktiskt löning idag, hurra, hurra, hurra! :-)

And off we go....

Då kommer här en LITEN bildsammanfattning av min och Kikis Barcelona-trip!
Vi har nog gjort ALLT som man ska ha gjort på en Barcelonaresa.
Shoppat, promenerat i Park Güell (ett av Gaudis verk), varit på Picasso-museum, ätit tapas, slappat på Placa Catalunya tillsammans med alla duvor, upplevt spanjorernas virrighet (många av dem har noll koll....), tagit kort i en kortautomat (inte för att det tillhör Barcelonaresa, men det var kul ändå! nostalgi....), varit i Sitges (en mysig liten stad 30 min tågresa söderut, med grekisk och romersk känsla på stadsarkitekten, men med en otroligt icke-charmerande kyrkogård), varit på Champions League-match (!!!), spanat in La Sagrada Familia (otroligt häftig byggnad, med massa detaljer och symboler på de stora väggarna. Man kunde stå länge och studera väggarna och hitta nya symboler hela tiden), käkat paella:supergod, liftat. Något som inte alla turister gör, eller närmare bara jag och Kiki, är att vandra till ett mindre känt kloster. Visst att det låg uppe i bergen, men att det skulle ta 3 timmar att gå dit, uppför ett brant berg, hade vi inte riktigt räknat med. Klostret i sig var väl sådär, men utsikten var enastående. Breathtaking minst sagt.


Jag & Kiki

Dreaming of...... what?

Jag ska snart berätta om min resa i både bilder och ord! Men först får jag ta mig tid att gå igenom de mängder av bilder som vi tog. Sålänge tänkte jag berätta om natten mellan lördag och söndag. Jag drömde att jag svalde en padda... Bröt först av huvudet och svalde det, och sen svalde jag kroppen (lite otäckt att skriva om detta, när jag samtidigt sitter och äter en lussekatt). Det var i samma ögonblick som jag höll på att svälja kroppen som jag ger ifrån mig ett högt, kväljande ljud, tillräckligt högt för att jag skulle väcka mig själv. Någon som kan berätta för mig vad denna dröm ville säga mig?? Haha...