Taggad

DIG SJÄLV
vad är klockan när du börjar med det här? 00.43  
vad heter du? emelie
hur gammal är du? 24
var kommer du ifrån?  bua
vad heter din mamma? lena
vad heter din pappa? lars-inge
har du några syskon? ja. tre.

SENASTE GÅNGEN
du rökte? oj, jag får sug sådär en gång om året eller så. och sist jag fick det, så kunde jag inte motstå. mamma, jag är inte beroende. det var en vanlig tisdag-kväll, och jag gick ner till klipporna och tittade på solnedgången. sen tog jag ett kvällsdopp efteråt. låter det inte idylliskt? ;-)
du snusade? det minns jag däremot inte. gillar det inte alls.
du färgade håret? i maj, tror jag det var. sen har det varit några silver-omgångar efter det.
du grät? senast jag såg the notebook. 5-6 veckor sen?
du tränade? en vecka sen, på ett friskis&svettis-utomhus-pass. imorrn blir det löpning!
du solade solarium? i vintras kanske. när jag nådde den gränsen att jag inte såg mig själv i spegeln längre. så genomskinlig.
du skällde på någon? hehe, det var nog lennart på jobbet sist. jag blev så arg för att ha inte tog mig på allvar.
du var utomlands? när jag bodde i norge. 2 år sen.

du duschade? i julas.
du köpte nya kläder? köpte mig ett par chinos förra veckan.
du åkte buss? förra måndagen när jag hade lämnat bilen till mamma.
du åkte taxi? i vintras när jag var och hälsade på annelie o albin. då åkte ja taxi till flygplatsen, för vi fick inte upp bildörren!
du åkte tåg? lördags när jag åkte till madde.
du smsade någon? ikväll under den hemska skräckfilmen me vampyrer vi just sett. helt meningslös film!
du ringde någon? alldeles nyss, pratade me hanna, det blir båttur imorgon.
du campade med någon? öland för 2 veckor sen! jag, mirre, sara, jonas & kalle.

HAR DU NÅNSIN
hoppat studsmatta? japps
ätit fiskbullar? jo, mums me kräftsåsen.
tagit kort på dig själv? eh, ja?
skrattat så du började gråta? jajamän!
skolkat mer än 3 skoldagar i rad? nej, inte i rad. men skolkat har jag, det ska då fram.
sovit mer än 10 st i ett tält? man har väl varit scout! :D
badat mitt i natten? ja, senast i måndags! ljuvligt! om inte kl 11 räknas då förståss, för då va de igår.
åkt berg och dalbana och spytt efter det? nej, inte så illa. men jag mår fruktansvärt dåligt varje gång.
spytt för att du var full? njaej, dagen efter bara. en gång. den gången jag lärde mig själv att det varken är trevligt eller gott att dricka så mycket. numera är jag alldeles lagom finsmakare.
trillat när du åkt skidor? ja. en gång fick jag till och med sy 3 stygn i skallen.
gråtit till en bok? nej, det har jag inte. har till o me svårt att gråta till filmer! notebook är den enda...
varit rädd för tomten?  har inte alla varit det?
fått IG? nej
ätit deg tills du spytt? haha, bara nästan. min syster tvingade i mig degskalkarna när hon bakade bullar en gång, bara för att jag stod o smygåt av degen.
lagat en misslyckad måltid? jag var kanske 12 och visste inte i vilken kastrull 3 tsk salt skulle vara i, pastavattnet eller stroganoffgrytan. jag tog fel.
fastnat med tungan på en lyktstolpe? nej, så dum är ja inte.

FAVORIT
band/artist? massor! robyn, beyonce, bo kaspers, U2, alanis, samuel ljungblad, the real group, coldplay m.m. jag vägrar att lyssna på BWO, e-type, gessle m.m.
mat? husman klår allt i längden. men grappa- eller fridasmat får det att vattnas i munnen.
färg? grön
dryck? smakade en guanabana-juice häromdagen. supergod! men loka granatäpple e fin.
känsla?  att känna sig tillfreds och trygg.
lukt? en riktigt god herrparfym, nybakta bullar, vårdoft.
dag? det är ju skönt att vara ledig, för att det inte direkt är majoritet. men jag vill värdesätta alla dagar egentligen.
godis? lackriss & choklad.
glass? 1. magnum kom med en yoghurtglass med skogsbärsrippel och choklad utanpå för ett par år sen. det är fortarande min favvo. 2. ben & jerrys "chokladterapi" 3. stracciatella
alkoholdryck? öl och vin (rött & rosé).
snus? nä tack.
cigg? nä. helst inte, egentligen.
film? notebook. if only.  
bok? martina haag är grym! skrattade högt när jag läste den på tåget.
kändis? ingen särskild.
tröja? nä, men mina fina tunikor som jag sliter så gott ja kan.
byxor? mina senaste höga-i-midjan-crocker. eller dom svarta chinosen.
plats/ställe? på mitt alldeles egna nakenbad ute i bua. i bua finns många fina platser. i hanna o daniels hängfåtöljer också!

JUST NU
låt? coldplays "sparks" slumpades fram i min itunes.
humör? nyvaken och taggad för en löpartur. (det är ny dag nu förresten, jag somnade mitt i allt de här)
klädsel? mina löparbyxor och ett linne.
frisyr? uppsatt i en knut
plats? hemma
väder? strålande sol

ANTINGEN ELLER
mörkt - ljust? ljust när de gäller inredning. ljust när de gäller mitt eget hår. jo, ljust går hem, förutom på julen. då vill ja ha de mörkt hela dagen, så man inte ser att det egentligen inte är nån snö ute.
kallt - varmt? varmt får jag nog säga. för även när man är i fjällen, så är de riktigt gott när solen lyser starkt på en när man sitter på toppen o fikar.
vodka - whisky? pest eller kolera?
cider - öl? öl
röka - snusa? inget.
vinter - sommar? sommar
bada - sola? alltså, bada blir ju inte lika skönt om man inte solar, och tvärtom.
hemmakväll - utekväll? hemmakväll
vad är klockan nu? 08.28. ah, godmorgon! :-) nu ska ja ut o springa....

Taggad!

Jag har blivit taggad av Emma. 
Med vad, får ni veta i nästa inlägg.....

Min syster <3

Det finns så mycket att berätta om min syster. Allra käraste syster.
Dels att hon är bland det vackraste jag vet, och att hon har ett inre, med så mycket kärlek, som få människor på jorden har. Men hon har också ett mycket märkligt sommarjobb. Laboratorium, låter som nåt va? ......eller mus-labb, som är mer använt från min och min systers mun. Nu har jag vant mig, men första gången hon ringde hem och berättade i detalj hur hon tog död på mössen, blev jag riktigt chokad. Inte min syster? Det stämde inte. Hon berättade om hur hon mjukt la pennan på nacken deras, och med ett lätt ryck i svansen så var dom borta.
Jag blir nästan lika chockad fortfarande när jag hör det, och jag får fortfarande inte ihop det med min syster. Hoppas hon inte stannar där hela livet... :-)

För barnens bästa ska hon inte heller jobba som nanny. Har ni sett en mer skräckinjagande nanny? Barnen är helt ovetande om vad som finns i nannyns huvud. Här råkar hon avslöja hennes egentliga kärlek till ungarna. Tur att dom tittar bort...


Nä, hon ska jobba som gymnasielärare. För hon kommer bli världens bästa lärare! :-)

Jag skulle gå i tusen bitar, bokstavligt talat, om Salikons rosor någonsin skulle vissna....
Min vackra syster.


Another beautiful day.

I torsdags blev jag utbjuden på lunch av en kund till oss, som ville visa sin tacksamhet. Och inte på vilket sätt som helst! Lagom till lunch glider den omtalade caben in framför HNs port. Solen lös som den gör när den är på sitt allra bästa humör, och vi styrde kosan mot Stinas. Efter en biff stroganoff blev jag aningen skakis när kunden frågar om jag vill köra bilen tillbaka. Men inte kunde jag väl tacka nej! Väl tillbaka på HN önskar jag inget annat än att den var min egna bil...
En sån här var det:


Igår var det Kleerup, skabb-Kleerup... mycket bra musik, och även Tityos gästande var uppskattat, men Kleerup borde VERKLIGEN satsa pengar på nya, HELA kalsonger, och lite mindre pengar på alkoholen. Skabb. Annars var det bra!

Idag var det Krunegård. Fast jag tyckte det var för mycket pengar för någon jag knappt hade hört förut, så jag och H satt inne i den sköna värmen och delade på en supergod brownie istället. Mycket fint!
Och efter en dag på biltur i Borås, med omnejd, så är man ganska trött. Så det ska bli riktigt fint att sova nu, och att höra vinden vina utanför, och för att sedan vakna upp till en helt ny dag. Fast inte vilken dag som helst! En ny dag  full av nåd, och brorsans födelsedag!

Nattinatt!

En bra dag

F12-knappen på datorn på jobbet hade lovat åska och regn idag. Så Emelie tog på sig varma jeans. Men F12 hade fel. Iallafall på dagen. Men när vi just skulle dra ner till vattnet och svalka oss, så kom det utlovade vädret, och vi fick ställa in. Så en spontan-kvälls-fika och lite yatzy me T och grannen blev det istället. 

Men lite senare på kvällen, efter att ha lagat min cykel och röjt i ordning i lägenheten (nu är den riktigt fräsch igen!) traskade jag ner till Ankaret och tog mig ett kvällsdopp, som var helt ljuvligt! Nu lägger jag mig med en skön känsla och frid i kroppen. Det finns inget bättre än att ta vara på de små, för många, obetydliga stunderna.... 

Puss på er alla!

Helt vanlig tisdag?

En helt vanlig tisdag, skulle man kunna säga. Men kommer tisdagen den 1 juli 2008 någonsin komma tillbaka? Nej, just det... inte en helt vanlig tisdag alltså. En alldeles unik en. 

På väg hem från jobbet går vi förbi en rätt tuff vovve. Han satt och vaktade sin ägares cab :-) 


Efter en löptur (som kändes grymt bra, massa energi i kroppen!) bar det av till Beer and Bar, där några kollegor satt och myste. Där anslöt jag. Och senare åkte vi till Majas och spelade pingis. Jag har aldrig varit nån höjdare på pingis direkt, men faktiskt så lyckades jag ta hem vinsten en omgång! 
En timme försenade började Abalone Dots spela. Och det svängde ordentligt! Jag gillade det verkligen, kanske aningen hysteriskt om de hade fortsatt några låtar till, men den gränsen nådde de inte. Eftersom jag själv är vilande violinist, blev jag grymt imponerad av bandets sådan. Triggade mig ordentligt, så halv 5 imorse vaknade jag av mig själv, och störtade upp och plockade fram fiolen. Jag hade nog drömt om fiolen tidigare på natten, för det var det första jag tänkte på när jag vaknade. Jag började öva på vibrato, något jag aldrig hade lyckats få till innan. Det gick inte så bra denna gången heller. Fiolen hade inte rörts på ett tag, så strängarna var lite slappa, så jag började spänna dem. Plötsligt är det något som piskar till på mitt lår, och det börjar svida. Jag insåg fort att det var E-strängen som hade gått av. 
Jag suckade och la ner fiolen igen. Undra just när den kommer upp nästa gång?

the Notebook

Igår skulle vi egentligen sprungit. Men nä. Jag ville vila en dag till, innan jag satte igång, efter min sjuka. Så vi passade på att hyra den där filmen som vi länge pratat om. Men trots att den fanns inne kunde Hemmakväll tyvärr inte fixa fram filmen. Borde man inte byta system då? Så man kan hitta filmerna som kunderna söker? Hm. Affärsidé kanske. För istället hittade vi den på bordet bland köp-filmer. Så jag köpte den, trots att det tog emot att gynna dom efter det bemötandet, men det gjorde inget, för det är en av mina absoluta favoriter. The Notebook. Jag har aldrig innan gråtit till en film, kall som jag är :-) Men när jag såg denna för ett år sen, bröt jag traditionen. Så otroligt vacker film! Och lika mycket grät jag igår.... snyft!