Afrika, here I come!!!

Sista dagen på jobbet innan semestern. Kort dag, supervarmt och soligt, och grillat till lunch på Åkervägen. Tycker Hanna ska sluta 12 fler dagar, och Daniel borde vara ledig hela tiden.... hihi!


Dessa sitter nu uppe på väggen på jobbet. Schnyggt alltså!!
K har förberett min tavla. Man vet aldrig vad som händer.... :-)



Nu bjuder chefen på glass, innan det är dags för hemgång. Sötis!
Puss och hej på er! Nästa gång skriver jag från Afrika.

hundrafemtio knyck!!!

Idag har jag varit på mc-tur. Med en racer-mc. En riktig racer-mc. Den gick fort. Jättefort. Ungefär som rubriken min. Och oj vilken skön känsla! Fast samtidigt konstigt läskig känsla. När man börjar tänka på det. Jag kan inte göra ett dyft om nåt skulle hända. Man får liksom lita helt och hållet på föraren. Och det gjorde jag. Jag kände mig trygg. 

I bilen lyssnade jag på Fråga Barnen på P1. Ljuvliga!!
En kvinna ringde in och frågade varför ungdomar, främst killar, spottar hela tiden.
Barnen spekulerar:

– Vissa kanske äter nån mat. Nånting choklad eller nåt, och när dom inte tycker om det så spottar dom bara.

– Kanske passar kläderna? Typ om jag går ut osså köper ja, nej typ om min bror går ut och han är en kille, också kanske han hittar massa fina kläder och kanske en cool keps, så kanske han tycker det passar bra att spotta?

– Om man har coola kläder, så är man kanske cool. Och dom kanske tror att det är coolt att spotta.

Hur kan man lösa detta problemet? 

– Istället för att spotta, ja om man spottar på gräs, så istället för att spotta på gräset så kan man ju slänga frön och sen vattna så det blir massa fina grejer. Mycket trevligare!

– Istället för att spotta så kan man ju sluta spotta och hitta på nåt annat att göra på fritiden.

Förresten....

...idag när jag satt på jobbet och jobbade, så traska de förbi en man med gitarr. 2 meter bort. Hm, han kände ja igen.... jodå, det var ju självaste Stefan Andersson! Han skulle bli intervjuad i rummet intill. Och gitarren var ju till för att han även skulle sjunga en låt. Så.... jag har hört Stefan Andersson live idag :-) Inte varje dag det händer på jobbet! Han ska ha en show på Fästningen här i Varberg och sjöng ett nummer ur den showen.

Grattis Anna-Lena på födelsedagen!

Innebandy-SM-finalen sågs på Harrys. Den gick åt skogen, som många har hört.... men på bilden var vi fortfarande glada!

Min söndag var såååå ljuvlig. Den började med frukost hos Emma. Vi gick poängpromenad, som gick åt skogen. I dubbel bemärkelse! Den gick i skogen, och samtidigt gick de värdelöst... hihi! Sen avslutade vi med kaffe på balkongen. Och massa filtar, för det blåste så förfärligt kallt! Men ack va mysigt!

Senare på dagen/kvällen åkte ja, Annie o Emma till Öströö och fotade och grillade hamburgare och banan me choklad. Riktigt nice även det!! Som sagt en helt underbar dag....


Det vore kanske bättre om du inte va på låtsas...


Det var kanske dumt av mig, då jag för några inlägg sen, skrev om min braiga påsk. Och att det hade hänt så mycket.... särskilt nu, eftersom ja inte minns särskilt mycket mer än att det var en bra helg :-) Jo, förresten, långfredagen med familjen var lovely. Bilderna ovan är från den dagen. Påskafton var den minst oplanerade påskafton jag nånsin har haft. Men oj, va bra det var också! Vi var ett gäng som bara gjorde preciiiis det vi kände för just då. Jag fick också ett kärt besök under helgen, förutom min syster.... Finbesök från Skummeslöv! :-)

Puh!

Puh, jag verkar klara av Lariamet (malariatabletterna) 
Det stod att man kunde bli nedstämd, ångestfylld, aggressiv, och drömma mardrömmar. Men jag verkar ha klarat mig undan allt det där! 

Va bra, då är det ju bara att köra på! 1 maj närmar sig med stormsteg. Så vansinnigt, fantastiskt roligt och häftigt det ska bli!

Vilka ska jag ta???

Jag ska välja 2 utav dessa tänkte jag.... du vet, ta 2 betala för 1.




Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig.

Och jag som hade tänkt att blogga min påsk precis nu, men inser att jag har lagt sladden hemma i lägenheten, och mitt minneskort var för kort för att passa i Analias. Ni får vänta till i eftermiddag. 

Idag ska jag flytta hem till Bua. Yeah.... känns la lite meckigt, men vad gör man inte för pengarna? Och självklart för att vara lite hjälpsam för min blivande hyresgäst då. 

Nu ska jag äta frullebulle me syrrelisyrr. Sista dagen med henne, och den ska jag njuta av till fullo! Men jag återkommer ikväll med bilder och lite mer berättelse om min påsk. Det har hänt en hel del.... bra saker! Mycket bra saker.

Daggisar, hjälp!

Insåg just att daggmaskarna har erövrat världen igen.... Kan dom inte bara stanna nere i sin värld? Jag verkligen ogillar dem väldigt starkt. 
Det var i morse när jag strosade till jobbet, och jag knatade på som vanligt i ganska rask tempo. Lycklig över vädret och leende går jag, tills jag tittade ner på marken, och ser dessa vidriga varelser ligga och åma sig på marken. Jag fick en krampaktig blick och jag var tvungen att ge ifrån mig ett ljud (som lät som när en kvinna i medelåldern tjoar till) för att bli av med panikkänslan. Jag skuttar upp på den 10 cm lilla sten-upphöjningen som går längs med cykelvägen, där jag med ens känner mig trygg igen.

Resumé

Här kommer bilder från orienteringen i söndags. Denna bilden togs innan, jag tog aldrig nån efterbild. Hehe... då var vi blöta, trötta, lite småirriterade (inte Bagge då, orienteringsgud) för att vi inte gjorde bättre ifrån oss. Men med tanke på A:s fantastiska runda (se bild nr 2) hade han ändå sitt leende på läpparna. Han såg likadan ut innan som efter (t.v.)

Gillar detta resultatet. Det verkar som att han mest plocka blåbär.

På kvällen hade vi tjejkväll, ligan som är på bilden nedanför. En fantastisk kväll, en äkta tjejkväll! Tusen tack, mina fina!
Kände igen ett ansikte på väg hem till K, vilket slutade med biljakt på stadens gator, in på Willys för att låtsas-köpa-godis, just to make sure it was the right face. Och japp, det var det.
Vi bakade kärleksmums och kollade på Sex and the city-filmen. Mmmm, en äkta tjejkväll.

Sen är ju K polis. Och jag fick rysningar i kroppen när hon gjorde den välkända FBI-gesten. Coolt.

Blod är tjockare än vatten

Min syster är världens bästa dagisfröken. När jag ringde häromdagen, så var det ett fasligt liv i bakgrunden. Då hojtade hon åt barnen "Nu får ni vara tysta, barn, för nu ska Annelie prata med sin syster i telefon!"

Ja på spanska och Öl på engelska och VÄLDIGT KALLT

Arbetet går framåt! Jag har som mål att bli klar med detta tygstycke (som senare kommer att bli en kavaj) innan the great big day, alltså innan syrran kommer hem. Alltså innan nästa helg. Såhär ser det ut nu!


Igår var vi hos Simon o Sara ett gäng och käkade smarrig thai-kyckling-soppa och philadelphiaglass. En och annan låt på Lips drogs av, och Alias var framme en veva också. Trevligt, trevligt! Jag fick mig också en avhyvling att jag måste uppdatera bloggen lite mer frekvent, om inte jag ska tappa läsare. Men det visste jag ju redan! :-)


Nu ska ja iväg på orienteringstävling. Hoppas jag inte springer vilse i skogen, men det lär ni väl märka här på bloggen om inte annat. Puss på er

Dags för ny frisyr! Vill du vara rådgivare?

Syrran kommer hem nästa helg, och så också hennes frisörsax. Jag har gett henne hyffsat fria händer i mitt hår, men jag tänkte kolla lite vad man tror kan passa. Så jag hittade på Veckorevyns hemsida, lite olika kändisars frisyrer som man kunde testa till sitt eget ansikte. Vad tror ni? Vilken är eran favorit?